Auto

De vraag ‘wat is de waarde van mijn auto?’ beantwoorden

Onderling bestaan er veel verschillen tussen auto’s. Zo kan een auto van 4 jaar oud al bijna klaar zijn voor de sloop, terwijl een 8 jaar oude wagen soms nog prima rijdt. Het is geheel afhankelijk van hoe de bestuurder er mee omgaat. Zodoende is het verstandig om de dagwaarde van een auto niet alleen online te controleren. Een garagebedrijf houdt namelijk ook rekening met de staat van de auto, waardoor je een compleet beeld krijgt.

logo

De waarde van een auto

Misschien vraag je je af: ‘Wat is eigenlijk de waarde van mijn auto?’. Om deze vraag te beantwoorden die je ten eerste het kenteken in te vullen op sites als Independer. Deze houdt bij het berekenen onder andere rekening met de kilometerstand en staat van de auto. Vervolgens rolt er een autowaarde uit. Daarnaast dien je rekening te houden met de plaats waar je de auto verkoopt. Zo staan er online duizenden auto’s te koop. Daardoor is de autowaarde uiteindelijk een gemiddelde van soortgelijke wagens die worden verkocht.

Waarde bepalen en prijsvraag opstellen

Aan de hand van de dagwaarde kun je een prijsvraag opstellen. Naast het invullen van het kenteken is het aan te raden om je auto te vergelijken met soortgelijke exemplaren. Bekijk en vergelijk bijvoorbeeld de kilometerstanden en de verschillende onderdelen. Het onderzoek vergt tijd, maar is het uiteindelijk meer dan waard. Daarnaast is het verstandig om de vraagprijs iets hoger te leggen. Zo is er altijd ruimte om te onderhandelen, en verkoop je de auto tegen een mooi bedrag.